Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENTDaily_19.05.2016.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında geride bıraktığımız günün, haftanın ilk iki işlem gününe göre daha sakin geçtiğini söyleyebiliriz. Son 7 günde yüzde 13’ten fazla değer kazanan varil fiyatı, zirve seviyeleri test etse de bu seviyelerde kalıcılık sağlayamadı. Gün içerisinde takip ettiğimiz gelişme, ABD haftalık ham petrol stoklarıydı. Son zamanlarda azalan ABD stoklarında bu hafta beklenti karşılanamadı. 2.833 milyon varillik azalış beklentisine karşın, 1.310 milyon varillik artış kaydedildi. Akşam ise Nisan ayı FOMC toplantısının tutanaklarını takip ettik.

Özetle, tutanaklarda Haziran ayının faiz artırımı için işaret edilmesi dolarda değer kazanımına, petrol fiyatlarında ise bir miktar geri çekilmeye sebep oldu. Teknik olarak bakacak olursak, yeni güne satıcılı bir görüntü ile başlanması durumunda 48.00 seviyesini takip edeceğiz. Aşağı yönlü geçilirse 47.30 ve 46.50 seviyeleri hedeflenebilir. Toparlanmalarda ise 49.00’ın üzerinde kalıcılık sağlanırsa 49.50-50.00 dolar seviyelerine doğru yükseliş görebiliriz

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!