Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY19.01.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Yellen Doları Tırmandırdı

Fed Başkanı Yellen dün yaptığı konuşmasında ABD ekonomisinin maksimum istihdama yaklaştığını ve enflasyonun yüzde 2’lik hedefe doğru tırmandığını ifade etti. Son FOMC toplantısında yapılan faiz artışının ekonomiye olan güveni yansıttığını ifade eden Yellen küresel belirsizliklerinden geçtiğimiz yıllara göre azaldığını belirtti. Yellen önümüzdeki sene kademeli olarak birkaç faiz artışı beklediklerini kaydetti. Yellen’ın konuşmasının piyasalarda şahin olarak algılanmasıyla dolar yükselişine kaldığı yerden devam etti.

Merkez Sıkılaştırmaya Devam Ediyor

TCMB Salı günü TL likiditesini düzenlemek için Döviz swap opsiyonları kullanacağını açıklamasının ardından bugün ikinci kez 1 haftalık TL depo karşılığı döviz ihalesi açtı. Merkez Bankası bugün açtığı ihalede TL faizini yüzde 8’den yüzde 8.5’e yükseltirken dolar faizini yüzde 0.75’te tuttu.

Avrupa Merkez Bankası Toplantısı

Avrupa Merkez Bankası beklenildiği üzere faiz oranlarında ve tahvil alım programında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Toplantı sonrası AMB Başkanı Draghi,  basın toplantısında soruları cevapladı. Draghi, manşet enflasyonda enerji fiyatlarına bağlı olarak bir yükseliş olabileceğini ama çekirdek enflasyonda ikna edici yukarı yönlü bir trend olmadığını ifade etti. Draghi çekirdek enflasyon ile beraber ücretlerdeki artışı takip edeceklerini ifade etti. Enflasyonda istenen hızda bir iyileşme olmasa da deflasyon tehlikesinin büyük ölçüde kaybolduğu ifade edildi. Önemli ölçüdeki para politikası teşviklerinin orta vadede enflasyonu desteklemek için gerekli olduğunu belirtti.  Draghi varlık alım programının azaltılması ile ilgili yöneltilen soruya ise zamanı geldiğinde dikkatli ve derin bir analiz gerekeceğini, henüz o noktada olmadıklarını ifade etti.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!