Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENTWeekly190101.png

BRENT PETROL

Petrol piyasalarında oldukça sert ve spekülatif fiyatlamalar takip ediyoruz. Haber akışına bağlı olarak yaşanan yükseliş veya düşüşler, sonrasında tam tersi fiyatlamaları beraberinde getiriyor. Dün OPEC’in Aylık Petrol Piyasası Raporu takip edildi. Raporun Aralık ayına ait olması sebebiyle anlaşma sonrası yaşanan kesinti miktarlarına bu dönem raporunda ulaşamadık. Raporda, birliğin petrol üretiminin Aralık ayında 221 bin varil azalarak 33.85 milyon varile gerilediği açıklandı. Bugün ise ABD tarafında ham petrol stokları açıklanacak. Geçen hafta 4 milyon varil artan stokların bu hafta 342 bin varil azalması bekleniyor.

Teknik olarak ise 54 dolar seviyesinin Brent petrole destek olduğunu görüyoruz. Gelen tepki alımlarının kalıcı olabilmesi için 55 dolar seviyesinin aşılması gerekiyor. Hareketlilik buranın üzerine taşınırsa 55.30 ve 55.75 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 54 dolar desteği kırılırsa 53.60 ve 53.30 seviyelerine kadar düşüş görülebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!