Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD19.011.png

ALTIN

Dün akşam açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Janet Yellen’ın ABD ekonomisinin tam istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine yakın olduğunu belirtmesi ve ABD ekonomisine olan güvenini dile getirmesi altın fiyatlarında satış baskısını beraberinde getirmişti. Bugün ise değerli metalin son birkaç güne göre daha yatay bir seyir izlediğini görüyoruz. Ancak bugün ABD’den açıklanan verilerdeki olumlu seyrin devam etmesi altın fiyatlarında bir miktar geri çekilmeyi beraberinde getirebilir.

Bu durumda ilk takip edilmesi gereken destek 1198 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin aşılması durumunda ise 1191 ve 1187 dolar destekleri karşımıza çıkıyor. Özellikle 1187 doların altında kalıcılık sağlanmadığı sürece artan küresel risklerin etkisiyle altın fiyatlarında yükseliş isteği devam edebilir. Bu yükselişlerde ise 1208 ve 1220 dolar dirençleri önemini korumaya devam ediyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!