Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY18.11.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Ekonomik Koordinasyon Kurulu(EKK) Toplanıyor
Ekonomi Koordinasyon Kurulu, bugün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanıyor. Toplantıya Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, BİST, TMSF, ve SPK başkanlarının da katılımıyla gerçekleşiyor. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, EKK toplantısında son günlerde döviz kurunda yaşanan artışları değerlendirip, bu duruma karşı gereken kararları alacaklarını ve Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu belirtti. Yıldırım açıklamasının devamında, Türkiye ekonomisiyle ilgili herhangi bir tereddüt olmadığını ancak yaşanabilecek gelişmelere karşı da tedbirsiz olunmaması gerektiğini söyledi.
EKK toplantısında alınacak kararlar ve sonrasında yapılacak olan açıklamalar, özellikle son zamanlarda rekor kıran dolar/tl kuru üzerinde oldukça etkili olabilir. Ayrıca önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan TCMB toplantısı öncesinde böyle bir toplantı ile TCMB’nin hareket alanı daha da genişleyebilir.
Dolarda Yellen Etkisi

Geride kalan günde Fed Başkanı Yellen’ın yapmış olduğu açıklamalar dolar endeksinde yeni yükselişlerin gelmesini sağladı. Trump’ın başkan olarak seçilmesinin ardından ilk kez kameraların karşısına geçen Yellen, senatoya sunum yapıp katılımcıların sorularını cevapladı. Piyasaların merak ettiği konuların başında Trump’ın uygulamaya koymasını beklenilen ekonomik değişimlerin Fed tarafında nasıl karşılandığı geliyordu. Yapılması planlanan kamu harcamalarının enflasyondaki kıpırdanmayı destekleyeceğini dile getiren Yellen bu yükselişin merkez bankasının işine geleceğini belirtti. Daha hızlı yükselen enflasyonun Fed’in daha kolay faiz artırmasını sağlayacağını ifade eden Yellen piyasalarca şahin algılandı. Aralık ayında gelmesi muhtemel bir faiz artışına da kapı açan Fed Başkanı 2017 yılında benzer koşullar gözetilerek kademeli faiz artışına devam edileceğinin sinyallerini verdi. Sadece Yellen değil diğer komite üyeleri de Başkan ile benzer görüşlere sahipler. St. Louis Fed Başkanı Bullard yeni harcamaların 2018 ve 2019 yılları içerisinde ekonominin hızlanmasını sağlayacağını dile getiren üyeler arasında yer alıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!