Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT18.11.png

BRENT PETROL

Doha’da devam eden Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’nda OPEC ve OPEC dışı üreticiler gayri resmi üretim anlaşmasını görüşmeye devam ediyor. Forumun ilk gününde Suudi Arabistan ve Rusya Enerji Bakanları üretim anlaşması konusunda umutlu olduklarını bildirmişti. Fakat piyasalara üretim kotaları ile alakalı herhangi bir taslak hala verilemedi. Bugün ise ülkelerin üretim seviyeleri konusunda sıkı bir pazarlık sürecine geçtiğini görüyoruz. İran daha önce üretim anlaşmasından muaf tutulma isteğini kartele bildirmişti. OPEC üyesi ülkeler ise İran’a petrol üretimini günlük 3.6-3.7 milyon varilde sabitlemesini teklif etti. Henüz üretim seviyesi üzerinde bir anlaşmaya varılamadı. İran üretimini 4.0-4.2 milyon varil arasında sabitlemek istiyor.  Görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmelerden net bir sonuç alınır ve piyasalar ile paylaşılırsa petrol fiyatları haftanın son işlem gününü yükseliş hareketi ile bitirebilir. Aksi takdirde görüşmeler 30 Kasım’daki Viyana toplantısına ötelenebilir.

Teknik olarak ise Brent petrolde yükseliş için 47 doların aşılması gerekiyor. Günün kalanında bu seviye aşılırsa 47.50-47.70-48.00 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 46.30 desteği kırılırsa 46.00-45.50-45.30 seviyeleri gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!