Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD18.10.png

EURUSD

ABD’de tüketici fiyatları Eylül ayında yüzde 0.3 ile beklentilere paralel olarak artış gösterirken yıllık bazda yüzde 1.5 ile yine beklentiler doğrultusunda açıklandı. Enerji ve gıda fiyatlarının dahil edilmediği çekirdek enflasyonda ise yüzde 0.1 artış görüldü. Tüketici fiyatlarındaki artışın arkasında ise çoğunlukla petrol fiyatlarındaki ve konut fiyatlarındaki yükseliş olduğu kaydedildi. Fed’in faiz artırımı kararında enflasyon, istihdam piyasasıyla beraber en çok dikkate aldığı iki kriterden biri.

Kurda ise aşağı yönlü baskı 1,1030 seviyesini altında devam edebilir. ABD verileriyle beraber yeniden 1,1000 seviyesinin altında fiyatlanan kurda hareketin devamında 1,0950 – 1,0910 seviyeleri gündeme gelebilir. Toparlanmalarda 1,1030 seviyesinin üstünde kalıcılık sağlanması durumunda ise 1,1070 gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!