Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY18.01.png

USDTRY

TCMB tarafından atılan adım sonrasında bugün ilk swap ihalesi açıldı. Atılan bu adımla Merkez Bankası, artan döviz ihtiyacı ve kur üzerindeki ani sıçramalar üzerinde para takası yoluyla etkili olmayı hedef alıyor. Merkez Bankası’nın araç çeşitliliğini artırması açısından önemli bir hamle olarak görülen swap ihalesi yönteminin şu ana kadar kur üzerindeki etkisinin sınırlı kaldığını görüyoruz. ABD tarafında ise Enflasyon tarafındaki iyileşmenin devam ettiğini gördük. ABD verilerindeki olumlu seyrin devam etmesi dolar tarafındaki güçlü seyrin korunmasına neden olabilir.

Teknik olarak ise yükseliş hareketinin devamında 3,80 direnç seviyesi önemini korumaya devam ediyor. 3,80 seviyesinin aşılması durumunda ise 3,8250 direnci bir sonraki hedef fiyat olabilir. Olası geri çekilmelerde ise 3,75 ve 3,72 seviyeleri takip etmemiz gereken önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!