Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY.18.01.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Anayasa Görüşmelerinde 2. Tur
Anayasa değişikliği görüşmelerinde ilk turun tamamlanmasının ardından verilen 48 saatlik aranın ardında bugün 2. Tur görüşmelerine başlandı. Gizli yapılacak olan 2. Tur görüşmelerinde bir maddenin 330 oyun altında kalması halinde anayasa değişikliği paketinden düşüyor.

Merkez Bankasından Swap Hamlesi
Merkez Bankası döviz swaplarını kullanarak bugün yeni bir hamleye başladı. TCMB gecelik olarak bugün USD satıp, yarın USD geri alacak. Ya da bunu haftalık yapacak. Bu işlemi sürekli uzatacak.  Uygulamada %10 teminat ile dolar alınabilecek. Merkez Bankası izlediği bu politika ile aslında dövize müdahale değil, TL faize müdahale etmiş olacak. Faiz eğrisinin yatay hale gelmesiyle de döviz almanın maliyeti artacak.  Piyasanın döviz ihtiyacı Merkez Bankası tarafından karşılanacak ve Merkez Bankası geri almak için piyasaya dolar verecek. Kısa vadede döviz ihtiyacının hem ödemeler hem de piyasanın dış ticaretten kaynaklanan açığı nedeniyle kimi dönemlerde artması döviz kurlarında ani sıçramalar yarattığı düşünülüyor. Merkez Bankası bu hamlesi ile piyasaların ani döviz ihtiyaçlarını da karşılamış olacak.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!