Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD18.01.png

GBPUSD

İngiltere Başbakanı May’in dün yaptığı konuşma sonrası 1.24 seviyesini kadar tırmanan kur bu seviyede kalıcılık sağlayamayarak 1.23 seviyesinin altına sarktı. Bugün İngiltere’de açıklanan istihdam verileri de oldukça pozitif geldi. ABD tarafında ise enflasyon verileri beklentilere paralel olarak açıklandı. Aralık ayında tüketici fiyatları yüzde 0.3 artarken yıllık bazda artış yüzde 2.2 oldu. Çekirdek enflasyonda da artış beklentilere paralel gerçekleşti. ABD ekonomisi bu şekilde 2016 yılını sağlam bir istihdam piyasası ve FED’in yüzde 2’lik hedefine yaklaşan bir enflasyon ile noktalamış oldu. FED enflasyon göstergesi olarak tercihi tüketici fiyatları değil ve PCE henüz yüzde 2 hedefine gelmedi.

Kurda teknik olarak ise satıcılı seyirde 1.2280 seviyesinin altında 1.2230-1.2190-1.2150 seviyeleri görülebilir. Yukarıda ise 1.2300-1.2350-1.2380 seviyeleri gündeme gelebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!