Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT17.066.png

BRENT PETROL

Son ayın zirve seviyesinden düşüşe geçen ve son 6 gündür satış baskısı altında olan petrol fiyatlarında bugün, hafif alıcılı bir seyir takip ediyoruz. Bugün Rusya ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Rus Ekonomi Bakanı, 2017 yılı için ortalama petrol fiyatı 40 dolar olarak öngördüklerini belirtti. Bugün ayrıca BP’nin Dünya Enerji İstatistikleri Raporu açıklandı. Rapora göre, geride bıraktığımız yılda Suudi Arabistan 568 milyon ton petrol üretimi ile dünyada ilk sırada yer alırken, Suudi Arabistan’ı 567 milyon ton ile ABD ve 540 milyon ton ile Rusya takip etti. Petrol tüketiminin ise geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 1.9 arttığını görüyoruz. Tüketimde 851 milyon ton ile ABD ilk sırada yer alırken, Çin 559 milyon ton ile ikinci, Hindistan ise 195 milyon ton ile üçüncü sırada yer aldı.

Brent petrolde ise 48.00 seviyesinin üzerinde seyir sürüyor. 48.00’in üzerinde 48.60 ve 49.00 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Olası satış baskısında ise 48.00 desteğinin aşağı yönlü geçilmesiyle 47.60 ve 47.00 seviyeleri hedeflenebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!