Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD17.11.png

EURUSD

Kurda gündem oldukça yoğun. Euro Bölgesi enflasyon rakamları beklentiler doğrultusunda gerçekleşirken Fransa’da ise işsizlik oranının 3. çeyrekte yüzde 10 seviyesinde açıklanması Hollande’ın gelecek seçimlerde işini zorlaştırıyor. Avrupa’da yükselen korumacı politikalar mevcut yönetimleri endişelendiriyor, ekonomideki ve göçmen sorunundaki başarısızlıkları daha da gün yüzüne çıkartıyor. ABD tarafında ise bugün Fed başkanı Yellen kongre önünde soruları cevaplıyor olacak. Yellen, Trump politikaları ile ilgili yorumlardan kaçınabilir, ancak her ne kadar Fed üyeleri politik konularda belirsiz konuşsalar da piyasada faiz artırımına ilişkin beklentilerdeki keskin değişim nedeniyle Fed Başkanını konuyla ilgili zorlu sorular bekliyor. Yellen kongre öncesinde yayınlanan yazılı metinde faiz artışlarını uzun bir süre ertelemenin aşırı risk alımını cesaretlendirebileceğini ve ileride daha hızlı bir faiz artışına yol açabileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra ABD’de tüketici fiyatları beklentiler doğrultusunda artış göstererek Fed’in enflasyon hedeflerine yaklaştı. Haftalık istihdam verilerine göre ise ABD’de işsizlik haklarından yararlanmak için başvuranların sayısı da 19 bin azalarak son 40 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Teknik olarak 1.0710 seviyesi belirleyiciliğini koruyor. Bu seviyenin altında 1.0680 -1.0650 seviyeleri görülebilir. Toparlanmalarda ise 1.0750-1.0800 seviyeleri gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!