Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT17.10.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları yeni haftaya yatay bir görünüm ile başladı. Bugün, İstanbul Dünya Enerji Konferansı’na katılmama kararı alan İran ve Irak’tan üretim seviyelerine ilişkin önemli açıklamalar geldi. Irak Petrol Bakanı Jabbar Ali Hussein, Irak’ın mevcut petrol rezervinin 143 milyar varil olduğunu, yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu rakamın 250 milyar varile kadar yükselebileceğini açıkladı. İran'ın petrol bakan yardımcısı Emir Hüseyin Zamaninia ise, OPEC’in Cezayir'de petrol üretimini günlük 32.5 milyon varile indirme kararının ufak bir adım olduğunu fakat doğru yönde olduğunu belirtti. Zamininia, İran’ın şu anki petrol üretiminin günlük 3.85 milyon varil ve ihracatının 2.2 milyon varilden fazla olduğunu açıkladı.

Teknik olarak ise Brent petrolün 52 dolar seviyesini test ettiğini görüyoruz. Hareketlilik günün kalanında bu seviyenin üzerine taşınırsa 52.50-52.80-53.00 seviyeleri görülebilir. 52 doların altındaki fiyatlamalarda ise ilk destek 51.50. Aşağı yönlü geçilmesi durumunda önce 51.30, sonrasında ise 51.00 seviyesi gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!