Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYWeekly210202.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

TL güçlü görüntüsüne devam ettiği bir gün geride kalırken, ABD'de başkanlık günü nedeniyle veri akışının olmadığı bir günü geride bıraktık. Sabah saatlerinde gelen tüketici güveni verisi ise, şubat ayında yüzde 1.8 gerilerken 65.7 olarak açıklandı. Aynı zamanda TCMB'nin Cuma günü yapmış olduğu açıklamayla ihracatçıların reeskont kredilerinde TL ile ödeme imkanı getirmesi, döviz bolluğu yaratarak TL'nin güçlenmesine neden oldu. Piyasalar örtülü faiz artırımlarının yanı sıra bir nevi örtülü bir döviz satımı gibi bir durumla karşılaşarak sıkı para politikasının korunduğu imajını Türk Lirası pozitif olarak fiyatladı.

ABD tarafında ise işler Trump'ın güvercin tavrı ile dalgalı seyrediyor. Vergi indirimleri açıklayacağını ifade eden Trump, bu açıklamayı biraz daha geciktirecek gibi duruyor. Artan tüketici harcamaları ve kıpırdayan gelirlerle birlikte enflasyonist baskıların arttığı ABD ekonomisinde bir de gelebilecek bir vergi indirimi desteği, talebin daha da artmasına neden olacak gibi duruyor. Bu doğrultuda daha şahin açıklamalarda bulunan FED üyeleri de piyasaları en azından 3 faiz artırımına alıştırmaya çalışıyor. Ancak Avrupa'daki seçim ortamının yarattığı stres henüz net olarak Dolar pozitif senaryoların güçlenmesini sınırlıyor. Son açıklamalara göre de Cleveland FED Başkanı Mester enflasyonist baskının artmasıyla FED’in faiz artışına gitmesi konusunda rahat olduğunu ifade etti. Mester diğer üyelere paralel olarak sıkı para politikasının ertelenmesinin risk yaratacağını belirtirken ekonomideki mevcut gelişimin devamında faizlerin artması konusunda rahat olduğunu söyledi.

Bugün ise gündemde Avrupa'dan gelecek PMI rakamları ve FED üyelerinin açıklamaları olacak. Diğer yandan ise gözler İngiltere'den gelecek açıklamalarda. İngiltere MB başkanı Carney'nin açıklamaları ve enflasyon raporu Sterlin fiyatlaması adına kritik olacaktır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!