Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY160816.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Başbakan Binali Yıldırım’dan Ekonomiye Yönelik Olumlu Sinyaller
Ak Parti TBMM grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım ekonomiye yönelik önemli mesajlar verdi. Yaptığı açıklamada işgücüne katılımın yüzde 52,5 ile rekor düzeye ulaştığını belirten Yıldırım, ekonomik göstergelerin 15 Temmuz öncesine göre daha iyi durumda olduğunun altını çizdi. Bu süreç sonrasında Merkez Bankası rezervlerinin 120 milyardan 126 milyar dolara çıkmasının ülke ekonomisinin güçlü duruşundan kaynaklandığını söyleyen Başbakan, Türkiye’nin hala yatırım yapılacak bir ülke olduğunu ve Türkiye’den para çıkışı olmadığını dile getirdi.
Konuşmasının devamında ekonomik reformlara ve yapılacak çalışmalara değinen Binali Yıldırım, çek sistemindeki düzenlemeler, şirket kuruluş ve tasfiye işlemlerinin basitleştirilmesi, damga vergisinin kaldırılması ve zorunlu BES sistemi gibi yapılan uygulamalara dikkat çekti. Bu uygulamalar ile birlikte tasarrufların artacağı ve 10 yıl içerisinde 90 milyar liralık tasarruf sağlanacağını söyledi. Aynı zamanda paraya erişimi kolaylaştırma adına Eximbank ve Kalkınma Bankasının güçlendirildiğini ve gümrük vergileri, kurumlar vergilerinde reformların yapıldığını belirtti.

İngiltere Verileri Beklentileri Aşarken, ABD Verileri Beklentilerin Altında Kaldı
İngiltere tarafında yoğun veri akışı olan bir günü geride bırakıyoruz. Öğleden önce ülkeden açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları yüzleri güldürdü. TÜFE aylık bazda beklentiler doğrultusunda yüzde 0,1 gerilerken, Çekirdek TÜFE’de yıllık olarak yüzde 1,3 gelerek beklentileri karşıladı. ÜFE tarafında ise beklentilerin üzerinde gelen veri akışına tanık olduk. Yıllık ÜFE yüzde 0,5 olan beklentiyi aşarak yüzde 0,6 gelirken diğer enflasyon verilerinin de beklentileri aştığını gördük. Brexit sonrasında gelen enflasyon rakamlarının beklentileri karşılaması ve aşması İngiltere tarafında pozitif bir görünüme işaret etse de bundan sonraki süreçte azalan talep ile birlikte enflasyonda gerileme görme olasılığı oldukça ağır basıyor. Ayrıca bu hafta içerisinde açıklanacak olan istihdam ve perakende satışlar verileri de Brexit’in etkilerini gözlemlememiz açısından ipucu yakalamamıza neden olacak.
ABD tarafında ise negatif veri akışı devam ediyor. Cuma günü açıklanan ÜFE ve perakende satışlar verilerinin ardından bugün açıklanan TÜFE ve inşaat izinleri verileri de beklentilerin altında kaldı. Temmuz ayı için Çekirdek TÜFE yüzde 0,1’lik artış göstererek, yüzde 0,2’lik beklentiyi karşılayamazken, Yıllık çekirdek TÜFE ise yüzde 2,3’lük beklentinin altında kalarak yüzde 2,2 geldi. Temmuz ayı TÜFE rakamında ise yüzde 0,1’lik artış beklentisi karşılayamadı ve yüzde 0 olarak gerçekleşti. Ayrıca açıklanan İnşaat izinleri verisi de 1,160M’lik beklentiyi karşılayamadı ve 1,152M olarak gerçekleşti.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!