Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY16.066.png

USDTRY

FOMC toplantısının geride kalmasının ardından gözler yurt içinde 21 Haziran TCMB toplantısına çevrildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, Türkiye'de büyüme, yatırımlar, istihdam ve ihracat artışının önündeki önemli engellerden birisinin yüksek faiz olduğunu ve yüksek faizin enflasyonu destekleyen ve tetikleyen önemli unsurlardan birisi olarak gördüklerini ifade etti. Türkiye'de faizle ilgili pozitif gelişmelerin devam edeceğini belirten Bakan Zeybekçi, bu yönde gerekli olan tüm tedbirlerin hükümet tarafından alınacağını belirtti. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ise gelişmiş ülkelere göre Türkiye’de faizlerin çok yüksek olduğunu ve yüksek faizin yatırımları engelleyen en önemli unsur oluğunu belirtti.

Pariteye bakacak olursak 2.9400 direnci yükselişin devamındaki ilk önemli seviye olarak karşımıza çıkıyor. Hareketin devamında ise 2.9430 ve 2.9500 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 2.9300 ve 2.9200 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!