Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT16.066.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarındaki satış hareketi altıncı gününde de devam ediyor. Son 10 ayın zirve seviyesine yükseldikten sonra geri çekilmeye başlayan petrol 50 doların altında fiyatlanıyor. Bugün Rusya Enerji Bakanı Aleksandre Novak ülkenin petrol üretimi hakkında açıklamalarda bulundu. Rus Bakan, Rusya’nın petrol ihracatının 2016'da yüzde 3,3 artarak 252 milyon tona ulaşacağını ve artışın 2017'de de devam edeceğini söyledi. Diğer önemli gelişme ise Azerbaycan tarafındaydı. Ülkenin petrol üretimi Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 azalarak 17,5 milyon ton seviyesinde gerçekleştiği bildirildi.

Teknik olarak ise Brent petrol yaşanan satış hareketiyle yükselen trendin altında fiyatlanmaya başladı. 48.00 desteği günün kalanında Brent petrolün yönü açısında son derece önemli. Aşağı yönlü geçilmesi durumunda 47.50 ve 47.00 seviyeleri hedeflenebilir. Toparlanmalarda ise 49.00’un üzerine çıkarsak tekrardan trendin içine dönüşten söz edebiliriz. Hareketin devamında ise 49.30 ve 49.60 önemli olacaktır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!