Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY16.12.png

USDTRY

Fed’in 2017 yılında üç faiz artışına gideceği beklentileri ile 3,54 seviyesine kadar yükselen kur gün içerisinde 3,49’un altına kadar geriledi. Veri akışı bakımından yurtiçinde önemli bir gelişme yaşanmazken, önümüzdeki hafta TCMB’nin alacağı faiz kararı piyasanın ana gündem maddesi olacak. Diğer taraftan Meksika Merkez Bankası’nın faizi beklenti olan 25 baz puanın üzerinde 50 baz puan artırması, gelişen ülke ekonomilerine destek olmuş durumda. Borsa tarafında ise yatay pozitif seyrin devam ettiğini görüyoruz.

Teknik olarak baktığımızda son iki gündür yaşanan geri çekilmeye rağmen yükseliş trendi içerisindeki hareketin devam ettiğini görüyoruz. Geri çekilmenin devamında 3,45 seviyesi yükselişlere destek olabilecek önemli bir seviye olarak karşımıza çıkıyor. Ara destek olarak ise 3,4820 seviyesi takip edilmeli. Yükselişlerde ise 3,52 ve 3,55 dirençleri önemli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!