Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY16.12.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Dolar Kuvvetli Duruşunu Sürdürüyor
Fed’in Aralık ayı toplantısının ardından piyasalarda güçlü dolar algısı devam ediyor. Uluslararası finans kurumlarında da Fed politikalarına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Moody’s Fed’in kararının ülke ekonomisinin 2017’de güçlenmesi beklentileriyle uyumlu olduğunu ifade etti. Raporda Trump ile birlikte yapılması beklenen harcamalara ve vergi indirimlerine dikkat çekilirken büyüme performansının özellikle hane halkı harcamalarına bağlı olacağı ifade edildi. Morgan Stanley yetkililerinden tarafından da Fed’in faiz artışına en duyarlı para birimlerinin arasında Türk Lirası gösterildi. Bulunduğumuz ay içerisinde ise dolar karşısında en çok değer kaybeden para biriminin Türk Lirası olması dikkat çeken ayrıntıların başında geliyor.

Önümüzdeki Hafta Gözler TCMB’de Olacak
Fed’in faiz artırım kararı sonrası dikkatler yurtiçine, TCMB’nin önümüzdeki hafta vereceği faiz kararına çevrilmiş durumda. Geçen ay sürpriz olarak nitelendirilebilecek bir karar ile faiz artırımına giden TCMB’nin bu hafta da hem koridorun üst bandını hem de politika faizini 25 baz puan artırması bekleniyor. Banka ayrıca, geçen ay olduğu gibi zorunlu karşılık oranlarında da düzenlemeye gidilebilir. Bugün gelişmekte olan piyasalar raporu yayınlayan JP Morgan, Türkiye’de siyaset ve politika belirsizliğinin TCMB’yi politika faizini 50 baz puan artırmaya zorladığını hatırlatarak, kurda oynaklığın devam etmesi halinde TCMB’nin bu ayda faiz artırımına gidebileceğini açıkladı.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!