Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD16.11.png

GBPUSD

İngiltere’de işsizlik oranı Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 4.8 olarak açıklandı. Ancak verinin detayına baktığımızda istihdam piyasasında yavaşlama görülüyor. İşsizlik haklarından yararlanmak için başvuranların sayısı Ekim ayında beklentilerin üstünde artış gösterirken, işgücüne katılımın azaldığı görülüyor. Dolar tarafında ise Trump etkisiyle Aralık ayı faiz artırımı ihtimallerinin yüzde 90’ın üzerine çıktığını görüyoruz. Bu durumda dolar rallisinin devam etmesine neden oluyor. St. Louis Fed Başkanı Bullard Aralık ayının faiz artırımı için makul olduğunu ve yeni yönetimin, Washington’daki tıkanıklığın sona ermesiyle ekonomi açısından bir şans olduğunu dile getirdi. Trump yönetiminin Obama yönetiminden farklı olarak senatoda Cumhuriyetçi çoğunluk arkasında bulunuyor.

Kurda teknik olarak baktığımızda ise hareket güçlü dolara karşı 1.2400 seviyesinin üstünde tutunmaya çalışıyor. Satış baskısının artması halinde 1.2350 seviyesi önemli destek olarak karşımıza çıkıyor, kırılması halinde satıcılı seyir hızlanabilir. Bu seviyenin altında 1.2300 seviyesi gündeme gelebilir. Toparlanmalarda ise 1.2450 -1.2500- 12550 seviyeleri görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!