Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT-16.01.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları yeni haftaya hafif satıcılı bir görüntü ile başladı. Abu Dabi’de devam eden enerji konferansında Suudi Arabistan ve İran petrol bakanlarından önemli açıklamalar geldi. İran petrol bakanı, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin Kasım'da yapılan anlaşmaya uyacaklarından emin olduğunu bunun sonucunda da petrol fiyatlarının bir süre sonra yükseleceğini bildirdi. Suudi Arabistan petrol Bakanı ise üretim anlaşmasına uyum ve talepteki yaşanacak artış sebebiyle, 6 aylık anlaşmanın uzatılmasına gerek duyulmayabileceğini söyledi. Aralık ayında yapılan anlaşma gereği OPEC ve OPEC dışı 11 ülke, belirlenen kotalara göre Mayıs ayına kadar üretim gerçekleştirecek. Mayıs-Haziran döneminde ise görüşmelerin tekrar başlaması bekleniyor.

Teknik olarak ise kısa vadeli düşen kanal içerisinde hareketine devam eden Brent petrolde 55.20-55.00 aralığı son derece önemli. Hareketlilik bu bölgenin altına sarkarsa 54.75 ve 54.30 seviyeleri görülebilir. Yükselişin tekrardan hakim olabilmesi içinse 55.50-56.00 direnç bölgesinin yukarı yönlü aşılması gerekiyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!