Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSDDaily15099.png

GBPUSD

Paritede kararsız seyrin olduğu bir günü geride bıraktık. Veri akışı bakımından ABD’den önemli bir veri bulunmazken, İngiltere’den açıklanan işsizlik haklarından yararlanma başvurularının beklentilerin üzerindeki artışını ortalama gelir endeksindeki yükseliş dengeledi. Aynı zamanda işsizlik oranı beklentiler doğrultusunda yüzde 4,9 olarak açıklandı. Bugün ise oldukça hareketli bir gün bizi bekliyor. Öncelikle İngiltere’den açıklanacak olan perakende satışları Brexit’in etkilerinin ne derecede olduğunu görmemiz açısından önemli olacak sonrasında ise İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklanacak faizlerde herhangi bir değişiklik yapılması beklenmezken yaşanabilecek sürpriz bir gelişme paritede hareketliliği üst seviyeye taşıyabilir. Ayrıca ABD’den açıklanacak perakende satışlar, ÜFE ve Philadelphia Fed İmalat endeksi verileri önemli olacak.

Teknik olarak ise 1,3440 seviyelerinden başlayan geri çekilmenin devamında ilk aşamada 1,3130 desteğinin test edildiğini görebiliriz. Bu seviyenin aşılması durumunda 1,3050-1,3060 bandı oldukça önemli destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Yükseliş hareketinde ise 1,3270 ve 1,3350 dirençleri takip edilmeli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!