Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT15.077.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında haftanın son günü alıcıların hakimiyeti altında devam ediyor. Piyasaya genel olarak baktığımızda, arz ve talep tarafındaki gelişmelerin petrol fiyatlarında değişkenliği artırdığını görüyoruz. Uluslararası Enerji Ajansı’nın son yayımladığı raporda, halen devam eden yüksek üretim, aşırı stoklar ve talebin beklenen kadar kuvvetli olmaması sebebiyle yılın ikinci yarısında varil fiyatının beklenen kadar iyi bir performans gösteremeyeceğini belirtti. Uluslararası Enerji Ajansı’nın tersi bir rapor ise Bank of America Merrll Lynch tarafından açıklandı. BofA ML, global petrol talebinin 2017 yılında büyümesini ve Brent petrolün fiyatının 61 dolar seviyesine yükselmesini beklediğini bildirdi.

Banka ayrıca, stokların yüksek olmasına rağmen piyasanın arz açığına doğru ilerlemeye devam ettiğini ve fiyatın bu yılsonuna kadar 55 dolar seviyesinde toparlanmasını beklediğini söyledi. Teknik olarak ise 48 dolar seviyesine kadar yükselen Brent petrol bu seviyenin üzerinde kalamayarak geri çekilmeye başladı. Düşüş sırasında takip edeceğimiz destekler 47.50 ve 47.00 seviyeleri olacak. Yükselişin tekrar başlayabilmesi için ise 48.00 direncinin aşılması gerekiyor. Hareketin devamında 48.40 ve 48.75 seviyeleri görülebilir.
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!