Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY15.066.png

USDTRY

2016 yılına 4 faiz artışı beklentisi ile başlayan FED, gerek ekonomideki güvenin tam anlamıyla oluşmaması gerekse küresel ekonomilerdeki belirsizlik nedeni ile henüz faiz artışı yapamadı.  Faiz artışı kararı çıkma olasılığı çok düşük olduğundan gözler noktalarda, yani üyelerin faiz beklentileri ve Yellen’ın sözlerinde olacak. 17 FED üyesinin tahminlerini gösteren noktalar, bu yıl kaç faiz artışı olabileceğinin sinyalini verecek. 2016 yılında 2 faiz artış beklentisinde değişiklik olacağını düşünmüyoruz. Ancak 2017 ve 2018 tahminleri aşağı çekilebilir. 2016 yılında 2 faiz artışı tahminlerinin devam etmesi ve Temmuz veya Eylül’ün işaret edilmesi ile dolar yeniden yükselişe başlayabilir. Kurda 2.94 seviyesi önemli. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlarsak yükseliş devam edebilir. 200 günlük ortalama 2.9240’ın altında satış baskısı artabilir. 2.91-2.90 bölgesi görülebilir.

Endekste ise 75 bin 300’den gelen alımlarla 76 binin üzerinde tutunmaya çalışıyoruz. 77 bin-78 bin bölgesine görülebilecek yükselişler satış fırsatı yaratabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!