Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYWeekly.15.02.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Yellen’ın Açıklamalarıyla Dolar Yükseldi
FED Başkanı Yellen’ın dün ABD senatosunda yaptığı sunum dolar boğalarını ateşledi. Yellen faşiz artışı için fazla beklemenin iyi olmadığını ifade etti. Tahminler yapılırken yeni maliye programını hesaba katmadıklarını belirten Yellen öngörülerin mevcut ekonomik sağlam gidişattan kaynaklandığını belirtti. Aralık ayı toplantısında üyeler tam istihdam hedefinin bir miktar aşılabileceğini ve bunun enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceğini ifade etmişlerdi. Son gelen veriler tam istihdam hedefine henüz yaklaşılmadığını gösteriyor ve bazı üyelerden konuyla ilgili karşı argümanlar da geldi. Atlanta FED Başkanı Lockhart Mart ayı toplantısında faiz artışı için ikna edici bir sebeb görmediğini ifade etti. Bu sene iki ya da 3 faiz artışı ile ilgili gelen sorulara ise aradaki farkın maliye politikasıyla belirleneceğini ifade eden Lockhart bu politikaların hesaba katılması için henüz erken olduğunu kaydetti. Bugün ayrıca Yellen’ın TSİ 18:00’da senatoda konuşmasının ikinci gününü takip edeceğiz.

Türkiye’den İşsizlik Rakamları Açıklandı
TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye’de işsizlik Kasım ayında yüzde 12.1’e yükseldi. Bu rakam 2010 Mart ayından beri görülen en yüksek seviye. Genç nüfus işsizlik oranı ise yüzde 22.6’ya tırmandı. İşgücüne katılım oranı ise 0.9 puan artış ile yüzde 52.1 oldu.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!