Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT.15.02.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında sakin seyrin hakim olduğu bir gün geçiriyoruz. Bugün ABD tarafında ham petrol stokları açıklanacak. Son beş haftadır artış gösteren stoklar geçen hafta 13.8 milyon varil ile rekor bir artış göstermişti. Petrol fiyatlarının 50 doların üzerine çıkmasıyla ABD’de hem faaliyete geçen sondaj kuyusu sayısında hem de üretim miktarında artış yaşanıyor. Özellikle stokların erime hızı, petrol fiyatlarının istikrar kazanması adına oldukça önemli. Düşük fiyat döneminde petrol ithalatçısı ülkeler önemli miktarda petrol stoku yapmıştı. Son yapılan anlaşmanın etkisiyle küresel arz fazlasının arz açığına dönmesi stokların erimesi için de önem arz ediyor. Bu hafta ABD ham petrol stoklarında 3.5 milyon varillik artış beklentisi mevcut.

Teknik olarak ise 56 dolar seviyesinin Brent petrol için oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Hareketlilik bu seviyenin üzerinde devam ederse 56.50 ve 57.00 seviyeleri gündeme gelebilir. 56 doların altındaki fiyatlamalarda ise 55.50-55.30-55.00 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!