Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY15.11.png

USDTRY

Kur dün yaşanan yükselişin ardından bugün biraz daha sakinleşmiş görünüyor. Veri akışı açısından baktığımızda sabah saatlerinde yurtiçinden açıklanan işsizlik rakamlarını takip ettik. Yüzde 11,1 olan beklentinin üzerinde yüzde 11,3 olarak açıklanan işsizlik oranı son 19 ayın zirvesine çıkmış oldu. Diğer taraftan açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi; cari açıkla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını ve kurdaki yükselişin endişeye sebep olmaması gerektiğini söylerken, kurda müdahaleyi gerektirecek bir şey olmadığının altını çizdi.

Teknik olarak ise kurda zaman zaman gevşeme hareketli görsek de genel trendin yükselişi gösterdiğini söyleyebiliriz. Özellikle 3,2350’nin altında kalıcı fiyatlamalar görmediğimiz sürece yukarı yönlü hareketlilik devam edebilir. Ara destek olarak ise 3,2630 seviyesi takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3,2980 ve 3,3040 dirençleri takip edilmeli. Özellikle 3,3040’ın aşılması yükselişi hızlandırabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!