Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD15.11.png

GBPUSD

İngiltere’de açıklanan enflasyon verileri şaşırttı. Yükselen enflasyon beklentilerine karşın tüketici fiyatları yıllık bazda %0.9, Ekim ayında ise %0.1 artış göstererek beklentilerin altında kaldı. Gıda ve enerji fiyatlarının dahil edilmediği çekirdek TÜFE verisi de yüzde 1.2 ile beklentilerin altında kaldı. Ancak girdi fiyatlarındaki sert yükselişe bakıldığında enflasyonun henüz tüketici fiyatlarına yansımadığı görülüyor. Enflasyon verisi sonrası açıklamalarda bulunan Carney sterlindeki düşüşün tüketici fiyatlarına yansımasını beklediklerini ve 2017’de yüzde 2’lik hedefin aşılacağına inandıklarını belirtti. Carney firmaların Brexit ile ilgili planlarını hayata geçirmek için erken olduğunu Lizbon Anlaşmasının 50. Maddesinin tetiklenmediğini ve henüz süreçle ilgili çok az şey bilindiğini savundu.

Kurda teknik olarak ise 1.2390 -1.2350 -1.2300 seviyeleridestek olarak takip edilebilir. Toparlanmalarda ise 1.2450 -1.2500 -1.2550 seviyeleri görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!