Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYWeekly14099.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Piyasalar gün içerisinden Çin ve İngiltere verilerini takip etti. Çin’den gelen son dönem verilerindeki iyileşme dikkatleri çekerken özellikle sabit varlık yatırımlarında görülen yüzde 8.1’lik artış önemliydi. Dünya ekonomisinin büyümesine yönelik endişelerin yüksek olduğu son dönemlerde Çin’e dair verilerde artış görülmesi bu korkuları biraz olsun erteledi. Sanayi üretimi geçmiş döneme göre yüzde 6.3 artarken, perakende satışlar yüzde 10.6 seviyesinde yükseliş gösterdi.

İngiltere’de ise enflasyon görünümünde zayıf sterline rağmen istenilen artış görülemedi. Ancak verilerin geçtiğimiz döneme göre daha iyi olduğunu söylemek mümkün. TÜFE tarafında geçtiğimiz dönemde yüzde 0.1 gerileyen verinin bu dönemde yüzde 0.3 arttığını gördük. Üretici fiyat endeksi ise, geçtiğimiz döneme paralel bir performans sergiledi ve yüzde 0.6’lık bir performans söz konusuydu.

Bugün ise, gözler İngiltere ekonomisine dair verilerde olmaya devam edecek. Özellikle İşsizlik oranı Sterlin tarafında etkili olabilir. Diğer yandan ortalama gelirler takip edilecek. Brexit sonrası işgücü piyasanın durumu sorgulanacaktır. Bu özellikle işsizlik başvuruları sayısında ciddi bir artış bekleniyor. Bu işsizlik oranını beklenin üstüne çekebilir. Dikkatli olmakta fayda var.

Günün önemli gelişmelerden bir tanesi ise, ham petrol stokları olacak. Stoklar geçtiğimiz dönemde 14 milyon varil gerileme göstermiş ve petrol fiyatlarını yeniden toplamıştı. Bu dönemki beklenti 3 milyon 800 bin varil artış yönünde. Bu denli bir yükseliş söz konusu olursa, petrol tarafında yeniden baskı hissedilebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!