Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSDDaily14099.png

GBPUSD

İngiltere tarafında enflasyon verilerinin beklenenin altında açıklanması kurda satış baskısını hızlandırdı. İngiltere Ağustos ayı TÜFE rakamları yüzde 0.3 ile beklenti yüzde 0.4’ün altında açıklanırken, ÜFE yıllık bazda 0.6 ile beklenti olan yüzde 0.7’nin altında açıklandı. Pazartesi günü konuşan FED guvernörü Brainard’ın güvercin açıklamalarıyla değer kaybeden doların kayıplarını telafi etmesiyle kurdaki düşüş destek bulmuşa benziyor. Bugün ise İngiltere tarafında istihdam verileri açıklanacak. Temmuz ayı işsizlik oranı, işsizlik haklarından başvuru sayısı ve ortalama gelir endeksi takip edilecek veriler arasında. ABD’de ise bugün dış ticaret verileri takip edilebilir.

Teknik olarak ise 1.3160 seviyesinin altında satış baskısı devam edebilir. Bu seviyenin altında 1.3100 düşüşe destek olabilir.   Yukarıda ise 1.3250 – 1.3330 takip edilebilecek önemli direnç seviyeleri.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!