Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENTWeekly14099.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları hafif satıcılı geçen bir günü geride bıraktı. OPEC’in Ağustos ayı Petrol Piyasası Raporu’nun ardından dün, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)’nın Aylık Petrol Piyasası Raporu açıklandı. Rapordaki en dikkat çekici gelişme küresel piyasalardaki petrol fazlalığının tahmin edilenden daha uzun süreceğine ilişkin açıklamaydı. Raporda, küresel petrol piyasasında talebin büyümesinde keskin bir düşüş olduğu, buna karşın stokların çoğalması ve arzın artışının, 2017 yılının ilk 6 ayı süresince ham petrol piyasasında aşırı doygunluk olacağı anlamına geldiği belirtildi. IEA’ya göre üretim hızındaki yükseklik sebebiyle küresel arz fazlasının 2017 yılının sonuna kadar devam edeceği öngörülüyor. Bugün ise ABD tarafında ham petrol stokları açıklanacak. ABD’de devam eden kasırga sebebiyle petrol stokları son 31 yılın en sert düşüşünü yaşamıştı. Bu haftaki beklentiler ise petrol stoklarının 4.5 milyon varil artması yönünde.

Teknik olarak ise dün yaşanan gerileme ile Brent petrol 100 ve 200 günlük hareketli ortalamasına yaklaştı. Bu sebeple 46.70-46.50 aralığı kuvvetli destek konumunda ve bu seviyeden gelecek toparlanmalarda 47.00 ve 47.50 seviyeleri takip edilebilir. 46.70-46.50 aralığının aşağı yönlü geçilmesi halinde ise 46.00 seviyesine doğru hızlı bir geri çekilme görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!