Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT14.077.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında değişkenliğin yüksek olduğu günler geçirmeye devam ediyoruz. Dün açıklanan  DOE ham petrol stoklarının beklenti üzerindeki performansı petrol fiyatlarında satışların gelmesine neden oldu. ABD’de üretimin ise Haziran ayında bir önceki aya göre 0.2 milyon azalış ile 8.6 milyon varile gerilediğini görüyoruz. Son dönemde petrol fiyatlarındaki artışa ABD kaya gazı üreticileri tepki verse de ülkedeki petrol projelerinin yüzde 70’i düşük petrol fiyatları sebebiyle iptal edilme veya ertelenme riskiyle karşı karşıya. Uluslararası enerji kuruluşlarının tahminleri doğru çıkar ise yılın ikinci yarısında artan talep ile 50-60 dolar aralığında istikrar kazanan varil fiyatı görebiliriz ve hem petrol üreticileri hem de merkez bankalarının makroekonomik hedefleri açısından beklenen iyimserlik sağlanabilir.

Teknik olarak ise Brent petrol 47.40 direncinden gevşeyerek 47.00 seviyesine kadar geriledi. Bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi halinde 46.50 seviyesine kadar düşüş görülebilir. Buranın altında ise 100 ve 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 46.10-46.00 bölgesinden tekrar bir toparlanma görebiliriz. Yükseliş için ise önemli olan seviye 48.00 dolar. Buranın üzerinde kalınması halinde 48.50, 49.00 seviyelerine doğru hareketlenme görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!