Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD14.066.png

EURUSD

Dolardaki değer kazanımı ve Brexit’in Euro üzerinde yarattığı negatif etki ile parite bugün 1.1200 seviyesine kadar geriledi. Gözler yarınki FOMC toplantısına çevrildi. Piyasalar yarın Fed’den faizler konusunda herhangi bir aksiyon beklemiyor. Faiz kararından çok, karar sonrası Fed Başkanı Janet Yellen’ın açıklamaları piyasaların daha çok önem vereceği gelişme olacak. Son FOMC toplantısında küresel risk ibaresinin karar metinden çıkarıldığını görmüştük. İngiltere’nin AB referandumu sebebiyle bu ibare tekrardan açıklamalarda kendine yer bulabilir. Referandum sonrası faiz artırımı için Temmuz ayına yeninden vurgu yapılması ise doları kuvvetlendirebilecek açıklamalar arasında olacaktır. Gün içerisinde Euro Bölgesi sanayi üretim rakamlarını takip ettik. Açıklanan verilerine göre Nisan ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,1 ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,0 artış gösterdi.

Teknik olarak ise paritenin 1.1200 seviyesinden gelen tepki alımları ile tekrardan yükseliş geçti. 1.1250’nin aşılması yükselişi 1.1300 seviyelerine kadar taşıyabilir. Geri çekilmelerde ise 1.1200 desteği kırılırsa 1.1180 ve 1.1150 takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!