Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT14.066.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında üç gündür süren satış hareketi bugün yerini yatay bir görünüme bıraktı. Bugün Uluslararası Enerji Ajansı (UEA)’nın global petrol piyasalar ile beklenti raporu açıklandı. Yapılan açıklamada, petrol piyasalarının beklenenden daha güçlü artan talep ve arzda yaşanan beklenmedik sıkıntıların etkisiyle bu yılın ikinci yarısında dengeye yaklaşacağı öngörüsü yapıldı. Raporda, yılın ilk yarısında petrolde arz fazlasının 1,5 milyon varil olan ilk tahminlerin altında 800 bin varil civarında olduğu, 2016 yılı için petrol talebinde büyüme tahminin ise 1,2 milyon varilden 1,3 milyon varile çıkartıldığı belirtildi. Diğer önemli gelişme ise İran kaynaklıydı. Ambargo sonrası İran’ın ham petrol ihracatı 2.31 milyon varile yükselerek, son 4.5 yılın zirvesine ulaştı.

Teknik olarak ise Brent petrolde günün kalanında yönü 50 dolar seviyesi belirleyecek. Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde 50.50 ve 50.80 seviyeleri gündeme gelebilir. 50 dolar seviyesinin altındaki hareketlerde ise 49.60 kuvvetli destek olarak karşımıza çıkıyor. 49.30 ve 49.00 ise aşağı yönlü hareketin devamında takip edilebilecek diğer destekler. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!