Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD.014.02.png

EURUSD

Euro Bölgesi 4. çeyrekte beklentilerin altında yüzde 0.4 büyüme gerçekleştirirken yıllık bazda büyüme yüzde 1.7 oldu. Bölge ekonomisi 3. Çeyrekte de yüzde 0.4 büyüme gerçekleştirmişti. Veri kurda hareketlilik yaratmazken piyasanın odağında FED Başkanı Yellen’ın bugün TSİ 18:00’da senatoda yapacağı konuşma var. FOMC Ocak ayı toplantısından bu yana gelen veriler henüz faiz artışına işaret etmiyor ancak üyeler arasındaki görüş ayrılıkları da derinleşti. FED vadeli kontratlara göre Mart ayı faiz artışı ihtimalleri düşük ve maliye politikası etrafındaki belirsizliklerden hala kendini koruyor, bu nedenle Yellen’ın Mart ayı toplantısı ile ilgili vereceği sinyaller kurda sert fiyatlamaları beraberinde getirebilir.

Kurda teknik olarak baktığımızda hareketin 1.0600-1.0630 bandında salınımını gerçekleştirdiğini görüyoruz. 1.06 seviyesinin altında hızlanan satıcılı seyirle berber 1.0570-1.0550 seviyeleri gündeme gelebilir. Toparlanmalarda ise 1.0630 üstünde 1.0650-1.0670-1.0700 dirençleri takip edilebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!