Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD.14.02.png

ALTIN

ABD Başkanı Donald Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in istifası, ABD yönetimine yönelik belirsizliklerin artmasına neden oldu. Artan bu belirsizlik ortamıyla birlikte dolar endeksinde meydana gelen geri çekilme ve yatırımcıların güvenli liman arayışı, altın fiyatlarının yükselmesinde etkili olan gelişme olarak öne çıktı. Diğer taraftan bu akşam açıklamalarda bulunacak Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemleri değerli metalde hareketliliğin artmasına neden olabilir. Ayrıca ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki değişimi yakından takip etmek gerekiyor.

Teknik olarak baktığımızda ise değerli metaldeki yukarı yönlü hareketlenmenin devamında, ilk direnç 1235-1237 dolar bandında bulunuyor. Bu seviyenin aşılması durumunda 1244 dolar hedef fiyat olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1222-1220 dolar destek bandı takip edilmeli. Bu seviyenin altında ise 1214 dolar desteği önemli olacaktır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!