Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY14.12.png

USDTRY

Dün Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın Türkiye Bankalar Birliğinde(TBB) yaptığı sunumda, gerekli olması durumda piyasaya esnek ihaleler yoluyla veya doğrudan müdahale edilebileceği söyleminde bulunması, kurda 3,45 seviyesine kadar gevşemeyi beraberinde getirmişti. Bugün ise ana gündem maddesi Fed’in vereceği faiz kararı olacak. TSİ 22:00’da gerçekleşecek toplantıda 25 baz puanlık artırıma gidilmesine kesin gözüyle bakılırken, asıl önemli olan 2017 yılına yönelik üyelerin faiz tahminleri olacak. 2017 yılında ikiden fazla faiz artırımı beklentisi gelmesi durumunda kurda yukarı yönlü hareketlenme görebiliriz. İki faiz artırımı beklentisinin korunması halinde ise kurda yeni fiyat bandı 3,35-3,40 olabilir.

Teknik olarak baktığımızda yukarı yönlü hareketlerde 3,5060 direnci önemini korumaya devam ediyor. Bu seviyenin aşılması durumunda 3,53 yeni hedef olabilir. İki faiz artırımı beklentisi ve güvercin açıklamalarla birlikte ise önce 3,44 ardından 3,35-3,40 bandına hareketlenme görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!