Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD14.12.png

GBPUSD

İngiltere’de istihdam piyasası 6 yıldan beri ilk daralmayı yaşadı. Ekim ayında işsizlik oranı yüzde 4.8 olarak değişmedi ancak işsizlik haklarından yararlanmak için başvuranların sayısı Kasım ayında artış gösterirken Ekim ayı rakamları da yukarı yönlü revize edildi. Datada olumlu bir gelişme ise ortalama gelir endeksinde. Ağustos-Eylül-Ekim aylarında ortalama gelir yüzde 2.5 artış gösterdi. Şu ana kadar İngiltere ekonomisi Brexit etkilerine karşı direnç gösterdi ancak İngiltere MB önümüzdeki sene işsizlik oranının yüzde 5.4’e yükselmesini bekliyor ve artan enflasyonun tüketici harcamalarında olumsuz bir etkisi olacağı tahmin ediliyor.

Kurda teknik olarak ise 1.26’nı altında fiyatlanan hareketin 1.27 seviyesini aşması halinde 1.2730-1.2770 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. 1.2770 üstünde kapanışlar toparlanmayı hızlandırabilir. Geri çekilmelerde ise 1.2650-1.2600-1.2550 önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!