Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT14.12.png

BRENT PETROL

Dün Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)’nın aylık petrol piyasası raporunun ardından bugün, OPEC’in ‘Petrol Piyasası Raporu’ takip edildi. Rapora göre üretimin, hem OPEC hem OPEC dışı ülkelerde artarak Kasım ayında 96.8 milyon varile yükseldiği açıklandı. Birlik içi üretim en çok Angola, Nijerya ve Libya’da artarken, en büyük düşüş Kuveyt ve Suudi Arabistan tarafında gerçekleşti. Küresel petrol talebinin ise geçen yıla göre 1.24 milyon varil artışla günlük 94.4 milyon varil seviyesinde gerçekleşeceği belirtildi. Bugün ise hem küresel piyasalar adına hem de petrol piyasaları adına oldukça önemli bir gün. Önce ABD tarafında haftalık ham petrol stokları açıklanacak. Stokların bu hafta 1.58 milyon varil azalması bekleniyor. Sonrasında ise gözler FOMC toplantısında olacak. Doların kuvvetlenmesi ile petrol fiyatlarında düşüş, tam tersi bir senaryoda ise fiyatlarda yükseliş görebiliriz.

Teknik olarak ise 55 doların altına sarkan Brent petrolde hareketlilik bu seviyenin altında devam ederse 54.50-54.00-53.60 görülebilir. Toparlanmalarda ise 55 dolar aşılırsa 56.30-57.00-57.30 takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!