Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD14.11.png

EURUSD

Trump’ın Başkan seçilmesinin ardından ABD’de mali harcamaların ve enflasyonun yükseleceği beklentisiyle başlayan dolar rallisi kuru 2016’nın en düşük seviyesine yaklaştırdı. Euro Bölgesinde sanayi üretimi Eylül ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti ancak makroekonomik verilerin de dolar domine piyasada gölgede kaldığını görüyoruz. Bugün Avrupa Merkez Bankası Başkan yardımcısı Trump zaferinin Avrupa’ya getirdiği risklerden bahsetti. Avrupa’da milliyetçi, korumacı ve popülist partilerin yükselmesinin Avrupa açısından tehdit olduğundan ve büyüme beklentilerinin yükselmesinin dünya ekonomisinde bir iyileşmenin göstergesi olmayabileceğini savundu. Bugün ayrıca AMB Başkanı Draghi’nin yapacağı konuşma da Banka’nın tutumu hakkında daha fazla ipucu verebilir.

Teknik olarak baktığımızda ise satıcılı seyrin devamında 1.0750 – 1.0710 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. 2016’nın dip seviyesi olan 1.0710 bölgesinin altında kapanışlar görmemiz durumunda1.0680 -1.0650 seviyeleri gündeme gelebilir. Kurda toparlanmalarda 1.0800 -1.0830 -1.0850 seviyeleri önemli direnç konumunda.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!