Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD14.11.png

ALTIN

Donald Trump’ın başkanlığa seçilmesinin üzerinden geçen üç gün boyunca sarı metalde değer kayıpları devam ediyor. Yeni başkanın uygulamak istediği politikaların enflasyonda yükselişe neden olması beklentisi Fed’in faiz artırım ihtimalini güçlendirirken, bu durum dolara olan talebin artmasına ve doların değer kazanmasına neden oluyor. Altın ile ters yönlü bir ilişkiye sahip olan ABD 10 yıllık tahvil faizleri bugün yüzde 4’ün üzerinde yükselmiş durumda. Yaşanan bu gelişmeler altın fiyatlarını satış baskısı altına almış vaziyette. Ancak uzun vadede enflasyonun yükselmesi, enflasyondan korunma aracı olarak kullanılan altının fiyatlarında dengelenmeye neden olabilir.

Teknik olarak ise değerli metalde satış baskısının devamında 1218 destek seviyesinin aşılması durumunda tekrar 1212 dolar denemesi görebiliriz. Yükselişlerde ise 1228 ve 1238 dirençleri takip edilmesi gereken seviyeler olarak öne çıkıyor.
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!