Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT14.10.png

BRENT PETROL

Bu haftaya İstanbul’daki Dünya Enerji Konferansı ile oldukça hareketli başlayan petrol fiyatları, haftanın son işlem gününde sakin bir fiyatlama takip ediyor. Dün açıklanan ABD haftalık ham petrol stokları 5 hafta sonra artış gösterdi. 650 bin varillik artış beklentisinin üzerinde 4.9 milyon varil artış gösteren ham petrol stokları sonrası fiyatlamalarda geri çekilme yaşansa da özellikle akaryakıt stoklarındaki azalış ile hareketin sınırlı kaldığını gördük. Öte yandan Kasım ayındaki OPEC toplantısında kapsamlı bir arz kesintisi anlaşması yapılabilmesi için üreticiler arasındaki görüşmelerin hızlanması bekleniyor. OPEC Genel Sekreteri Muammed Barkindo’nun önümüzdeki hafta Bağdat’a gidip Irak’lı bakanlar bir araya gelmesi bekleniyor.

Teknik olarak ise gün içerisinde test edilen 52.50 direncinin şu ana kadar aşılamadığını görüyoruz. Alıcılı seyrin tekrar hız kazanabilmesi için öncelikle bu seviyenin aşılması gerekiyor. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 52 doların altında kalıcılık sağlanırsa 51.50-51.30-51.00 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!