Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH413092016.png

Güne Başlarken

Piyasalarda faiz artırımına dair dalgalanma devam ediyor. FED guvernörü Brainard akşam saatlerinde yaptığı konuşmada ABD ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu. Brainard, enflasyonun işgücünde gerçekleşen iyileşmeye nazaran yükselişe geçemediğine yani istihdamda görülen artışın harcamaya dönüşmediğine işaret etti. Burada kazançların zayıf seyri etkili olabilir. Ya da Bej Kitapta da üzerinde durulan seçim öncesi belirsizliğin etkileri söz konusu olabilir. Ayrıca para politikasının seyrine de değinen Brainard, faiz artırımı konusunda sabırlı olunması gerektiğinin altını çizdi. Açıklamalar sonrası Eylül faiz artırımı ihtimali yüzde 19’dan yüzde 11’lere kadar geriledi. Klasik Brainard söylem tarzında yeniden güvercini seçerek, şahin beklentilerin aksine piyasaların yönünü değiştirdi. FED üyesi Tarullo’da bugün yaptığı açıklamalarda enflasyona yönelik bazı sinyalleri izlemek için zamana ihtiyaç olduğundan bahsetti. Dün konuşan Brainard, 21 Eylül toplantısı öncesi FED üyelerinden gelen son açıklamayı da piyasalara sunmuş oldu. Bu hafta gelecek önemli datalar bir çok taşı yerinden oynatabilir. Perakende satışlar ve enflasyon dataları 21 Eylül öncesi ABD ekonomisinin faiz kararını çok ciddi şekilde etkileyebilir.

Yurtiçinde TL bayram yaşayamadı. Yurtiçi piyasaların kapalı olduğu günde, kurda 2.9930’lara kadar yükseliş söz konusu oldu. İçeride özellikle gündeydoğu belediyelerine atanan kayyum haberi ve Van’da gerçekleşen patlama hem jeopolitik açıdan hem de siyasi açıdan riskleri yeniden ön plana çıkardı. Moody’s değerlendirmesi öncesi bu tür risklerin yeniden gündemde olması, kurda yukarı yönlü hareketleri destekledi. FED üyelerinin sabırlı olunması gerektiğine dair ifadeleri ise, akşam saatlerinde yeniden geri çekilmelerin yaşanmasına neden oldu. Ancak görüntü itibariyle gevşeme yeniden sınırlı kalabilir. 2.9650-2.9460 arası bölge oldukça kritik olacaktır. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!