Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSDDaily13092016.png

EURUSD

Kurda FED guvernörü Brainard’ın güvercin tonda açıklamaları belirleyici oldu. Brainard faiz artırımında sabırlı olunması gerektiğini  ifade etmesi paritede toparlanmaları beraberinde getirdi.Brainard verilerin istihdam piyasasında yavaşlamaya işaret ettiğini , enflasyonun hedeflerin altında olduğunu, yakın zamanda önemli belirsizlikler olduğunu ve karar öncesi yeni veri ve gelişmeleri beklemekten yana olduğunu belirtti.Faiz kararı öncesi FED üyelerinden gelen son açıklama olması ve güvercin tonu sebebiyle Eylül ayı faiz artırım ihtimali yüzde 11’e kadar geriledi. Buna rağmen bu hafta açıklanacak ABD enflasyon ve perakende satışlar verileri önemini koruyor, beklentilerin üstünde gelmesi faiz artırımı ihtimallerini yeniden canlandırabilir. Bugün ise Avrupa tarafında istihdam raporu ve ZEW ekonomik hissiyatı verisi bölgede ekonominin genel durumunun anlaşılmasına yardımcı olacak. ABD’den ise  açıklanacak Federal Bütçe Dengesi paritede hareketliliğe sebep olabilir.

Parite yeniden 1.1200 – 1.1250 aralığında konsolide olmuş durumda. 1.1250 seviyesinin kırılması halinde 1.1290 ve 1.1335 dirençleri takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1.1200  altında 1.1160 – 1.1120 düşüşe destek olabilecek önemli seviyeler. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!