Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENTWeekly13092016.png

BRENT PETROL

Bugün OPEC’in Ağustos ayı Petrol Piyasası Raporu açıklandı. Rapora göre OPEC’in petrol üretimi Temmuz ayına göre günlük 23 bin varil azalarak 33.2 milyon varile geriledi. Küresel üretim ise bir önceki aya göre günlük 140 bin düşüle 95.6 milyon varile geriledi. Raporun detaylarına baktığımızda bu dönemde petrol üretiminin en çok Suudi Arabistan ve İran’da arttığını, en büyük düşüşün Libya ve Nijerya’da gerçekleştiğini görüyoruz. Piyasaların dikkatle takip ettiği konu ise Cezayir’de düzenlenecek Uluslararası Enerji Konferansı. Son açıklamaların ardından anlaşma İran ve Suudi Arabistan’a kaldı diyebiliriz. İran’ın Pazar payını tekrar almak için anlaşmaya yanaşmaması durumunda Suudi Arabistan da anlaşmaya katılmayacağını duyurmuştu. İran tarafının tutumunu değiştirmesi piyasalarda üretimin sabitlenmesi yönündeki beklentiyi artırabilir.

Teknik olarak ise dünkü sert yükselişin ardından hareket 48.50 direncini ile sınırlı kaldı. Yeni günde takip edeceğimiz ilk direnç 48.50 olacak. Hareketlilik buranın üzerine taşınırsa 48.80 ve 49.00 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 48.00 desteği kırılırsa 47.80 ve 47.50 seviyeleri görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!