Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY13.077.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Fed başkanlarından faiz mesajı
Dün açıklamalarda bulunan Fed bölgesel başkanları James Bullard, Loretta Mester ve Neel Kashkari piyasalara faiz artışı konusunda sabırlı olunması gerektiği mesajını verdi.
St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Haziran ayı tarım dışı istihdam verisindeki artışa rağmen faiz artırımı konusunda acele edilmemesi gerektiğini söylerken, bu yıl tek faiz artışı beklediği görüşünü yineledi. ABD ekonomisinin önümüzdeki aylarda tam istihdam seviyesine yaklaşması nedeniyle istihdam yaratmada bir yavaşlama eğilimi beklediğini söyleyen Bullard, büyük ihtimalle bundan böyle aylık 200 bin kişilik istihdam sağlanamayacağını belirtti.
Mineapolis Fed Başkanı Kashkari, ABD ekonomisinin önümüzdeki dönemde ılımlı bir büyüme gerçekleştirmesini beklediğini ve bir resesyon öngörmediğini belirtti. Faiz artırımları konusunda ise agresif bir tutum takınılmaması gerektiğini söyleyen Kashkari, ekonominin iyileşmeye devam etmesine izin vermek için faizler konusunda sabırlı olunması gerektiği mesajını verdi.
Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise Fed’in her toplantısında faiz artımının seçenekler arasında olduğunu ancak zamanlamanın ekonomik performansa bağlı olmaya devam edeceğini söylerken, faizler için kademeli bir yukarı yönlü takvim gördüğünü ancak bu politikanın halen enflasyon eğrisinin gerisinde kaldığını belirtti.

Asya tarafında gündem yoğun
Günün ilk saatlerinde Çin’de dış ticaret rakamları açıklandı. Dolar cinsinden ticaret verilerine göre, Çin’de ihracat bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.8 gerilerken, ithalat ise yüzde 8.4 düştü. Açıklanan ticaret verileri sonrası Çin Başbakanı Li Keqiang, ekonominin temel olarak istikrarlı olduğunu, ikinci çeyrekteki büyüme rakamının birinci çeyrekteki yüzde 6.7’lik rakama yakın olduğunu bildirdi.
Japonya’da ise Başbakan Shinzo Abe’nin mali teşvik paketinin hacmi açıklanmazken Japonya MB’nın Temmuz ayı toplantısından önce de netleşmeyeceği belirtiliyor. Ancak piyasalar satış vergisi zammının ertelenmesi sebebiyle yeni paketin büyüklüğünün 20 trilyon yen olacağını tahmin ediyor. Japonya Başbakanı Shnzo Abe'nin danışmanlarından Koichi Hamada ise dün yaptığı açıklamada, mali ve parasal teşvikleri aynı anda faaliyete geçirmenin etkili olacağını bu sebeple mali enjeksiyonun Japonya MB’nın para politikasında atacağı adımla uyumlu olması gerektiğini belirtti.
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!