Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD13.077.png

EURUSD

Euro Bölgesi’nde bugün sanayi üretim verisi takip edildi. Mayıs ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.5 artış gösterirken bir önceki aya göre yüzde 1.2 azalış kaydetti. Dün Brüksel’de Ekonomik ve Mali İşler Konsey’inde bir araya gelen Avrupa Birliği üyesi ülkelerin maliye bakanları, İspanya ve Portekiz’e yüzde 3’ün üzerindeki bütçe açıkları sebebiyle yaptırım sürecini başlatma kararı aldı. AB kurallarına göre bütçe açıkları GSYH’nın yüzde 3’ünü geçmemeli, sınırın aşılması durumunda ise buna yönelik etkin bir mücadelenin yerine getirilmesi gerekiyor. Cezaların İspanya için 2.1 mliyar euroya, Portekiz için ise 360 milyon euroya kadar çıkabileceği belirtilirken, Brexit sonrasında AB karşıtlığının artabileceği endişeleri göz önüne alındığında İspanya ve Portekiz'e ceza verilmeyebileceği kaydediliyor.

Paritede ise 1.1040’dan başlayan yükseliş devam ediyor. 1.1100 takip edilebilecek ilk direnç. Günün kalanında kırılması durumunda 1.1130’a doğru yükseliş devam edebilir. Geri çekilmelerde ise 1.1050 ve 1.1020 önemli destekler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!