Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD13.066.png

EURUSD

Paritede haftanın ilk işlem günü hafif alıcılı bir görüntü ile devam ediyor. Paritede gözler Çarşamba günkü Haziran ayı FOMC toplantısına çevrildi. Piyasalarda Haziran ayına dair faiz artırım ihtimaller neredeyse sıfıra yakın seyrediyor. Bu sebeple toplantıdan sürpriz bir faiz artırım kararı çıkması beklenmiyor. Toplantı sonrası Fed Başkanı Janet Yellen’ın açıklamaları bizim için önemli olacak. Yellen'ın önümüzdeki aylar hakkında yapacağı değerlendirmeler ve ABD ekonomik görünüme dair yorumlar bu toplantının ana gündemini oluşturacaktır. Temmuz ayı her ne kadar ara bir ay olsa da Temmuz ayına kadar gelecek verilerde olumlu bir seyir yakalanması durumunda piyasalarda bu aya dair faiz artırım beklentisi artabilir. Bugün kredi derecelendirme kuruluşu S&P ise Fed'in 14-15 Haziran toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme kararı alması halinde, enflasyon hedefini yakalamakta zorlanan ECB'nin bu yıl içinde faiz oranını daha negatif bölgeye indirebileceğini bildirdi.

Pariteye bakacak olursak 1.1250’nin kuvvetli destek olduğunu görüyoruz. Günün kalanında bu seviyenin altında kalıcılık sağlanırsa 1.1230 ve 1.1200 seviyeleri gündeme gelecektir. Yükselişlerde ise 1.1280 ve 1.1300 önemli dirençler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!