Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT.13.02.png

BRENT PETROL

Cuma günü Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)’nın petrol raporu sonrası bugün, OPEC’in Aylık Petrol Piyasası Raporu açıklandı. Rapora göre, OPEC’in petrol üretimi bir önceki aya göre 890 bin varil geriledi. Küresel petrol arzının ise 1.29 milyon varil azalış ile 95.82 milyon varile gerilediği bildirildi. IEA’nın raporunda ise bu rakam 1.5 milyon varil olarak belirtilmişti. Ocak ayında petrol üretimi en çok Nijerya, Libya ve İran’da artarken, en büyük düşüş Suudi Arabistan, Irak ve BAE’de gerçekleşti. OPEC bu yıl küresel petrol talebinin 1.19 milyon varil artış ile 95.81 milyon varile ulaşmasını bekliyor.

Teknik olarak ise Brent petrolün sabahki kaybını rapor sonrası telafi ettiğini görüyoruz. 56.50 direnci aşılırsa 56.80-57.00-57.30 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 56.25-56.00-55.75 destek olarak takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!