Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDJPYDaily12092016.png

USDJPY

Haftaya sert satış hareketi ile başlayan parite, haftanın son üç işlem gününde yönünü tekrar yukarı çevirerek 103.00 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. Hem ABD hem de Japonya için son derece kritik bir aydayız. İki ülkenin merkez bankası da aynı gün para politikası kararlarını açıklayacak. Japonya MB son toplantıda ek genişleyici tedbirler almış fakat piyasa beklentileri karşılanamamıştı. Banka bu toplantıda son müdahalelerinin etkisini izlemeye devam edebilir ve para politikasında herhangi bir değişime gitmeyebilir. Fed tarafında ise belirsizlik hakim. Son gelen veriler faiz artırımı ihtimallerini zayıflatsa da Fed üyelerinin birçoğu özellikle Ağustos ayı istihdam göstergelerinin Eylül ayında faiz artırımını destekler nitelikte olduğunu ifade etti. Bu hafta açıklanacak verilerde görünümün pozitif olması, Eylül ayı ihtimallerini kuvvetlendirmek suretiyle dolar endeksinin toparlanmasını hızlandırabilir.

Pariteye bakacak olursak, düşüş trendi içerisinde hareketine devam ettiğini görüyoruz. 103.50 seviyesi oldukça önemli. Yeni haftada paritenin bu seviyeyi yukarı yönlü geçmesi, 106.00 ve 107.50 seviyelerine doğru yükseliş hareketi başlatabilir. Geri çekilmelerde ise ilk destek 102.00. Aşağı yönlü geçilmesi durumunda 101.40 ve 101.00 seviyeleri görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!